Αναζήτηση σε για:
english   

Χριστόφορος Μανωλακέρης

Σεφ με πολυετή πείρα σε ξενοδοχεία πολυτελείας

Εκπαιδευτής στην Τέχνη της μαγειρικής στον ΟΕΕΚ, Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης

Εργάσθηκε σε διάφορα ξενοδοχεία πολυτελείας στην Ευρώπη

Συνταγές » Πουλερικά

Κοτόπουλο στη γάστρα με κους κους

Υλικά για 4 μερίδες

 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια

500 γρ. κους-κους χοντρό

250 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

1 κρεμμύδι ξηρό

1 σκελίδα σκόρδο

3 κ. σ. ελαιόλαδο

λίγο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

λίγη πάπρικα γλυκιά

 

Εκτέλεση

Πλένουμε  το κοτόπουλο, εφόσον έχει στραγγίξει καλά το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και την πάπρικα.

Στη συνέχεια  πλένουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βάζουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο. Το  αφήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς χωρίς να σκεπάσουμε την γάστρα με το καπάκι.

Μόλις πάρει ένα ελαφρύ χρώμα το κοτόπουλο βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά στην γάστρα (κους - κους μαζί με την ντομάτα και το ανάλογο νερό που γράφει πάντα στην συσκευασία), ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και το μαϊντανό.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και την αφήνουμε με κλειστό καπάκι στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

 

Κοτόπουλο στη γάστρα με κους κους
* Οι τιμές που αναγράφονται είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να διαφοροποιούνται ανά κατάστημα και περιοχή
** Οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.